BLOG

Esküvői fotózás a Balatonon

topart hotel eskuvo es rendezveny helyszinNekem a Balaton a Riviéra! Nem tudok elképzelni itthon hangulatosabb, szabadabb és szebb esküvői környezetet, mint a Balaton partját. Itt még a szél is máshogy fúj, a naplementében fürdő déli part pedig leírhatatlan… de szerencsére lefotózható.

 

Balaton, szabadság, szeretem
Minden évben többször megfordulok a Balaton különböző szegleteiben esküvőket fotózva. Tapasztalatom szerint azok az esküvői párok választják a balatoni esküvőt akiknek fontos a tér, a víz és a természet közelsége és az a semmihez nem fogható hangulat amit csak egy ilyen esküvő nyújthat a Balaton partján.

 

A Balatont mindenki másért szereti és mindenkinek vannak hozzá köthető emlékei. Van akinek a bulit jelenti, van akinek a gyermekkorát, az első szerelmét, a szabadságot, a nyaralást juttatja eszébe. És van akinek a hangulatos balatoni esküvőket.

elegans eskuvo es rendezvenyhelyszin topart hotelbalatoni eskuvo a topart hotelben nasznepeskuvo a balatonon a topart hotelben siofok balatonvilagos

 Esküvői szertartás a Balaton partján

Aki egyszer ellátogat ide és részt vesz egy esküvőn a Tópart Hotelben az ezt az élményt sosem fogja elfelejteni. Az északi parti panoráma, a víz morajlása és a balatoni esküvői szertartás örök emlék marad.

szertartas a balaton partjan topart hoteligen topart hotel eskuvo a balaton partjan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hotel elrendezése ideális, az esküvői vacsora helyszínéről is látni a Balatont. Ha az esküvői pár Balatoni naplementés képet szeretne, ennél jobb helyet keresve sem talál. A stég és a panoráma adott, ez egy abszolút nyert helyzet az esküvői fotós szempontjából.

A vendégek az est folyamán kedvük szerint sétálhatnak a parton párjukkal, családjukkal egy pohár finom bor társaságában.

 eskuvo topart hotel vizparti eskuvohelyszineskuvo topart hotel lampas usztatas balatonvilagos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tópart Hotel megérdemel egy hatalmas pacsit

Vagy többet. Egyrészt a kiváló helyszín nagyszerű csapattal párosul. Másrészt itt tényleg megkap minden figyelmet az esküvői pár. Érzik, hogy törődnek velük. Minőségi esküvői helyszínt vezetnek profi módon, amelyhez öröm újra visszatérni. Esküvői fotósként pedig hatványozottan.

 

Köszönjük, szevasztok!

 

Szöveg és fotók: Fender Csaba, esküvői fotós

Bővebben...

Esküvői ruha kisokos - tippek a választáshoz

Esküvői ruha kisokos - tippek a választáshoz

Azzal talán nem mondunk újat, hogy az esküvői ruhák mérete, fazonja és kidolgozottsága tervezőtől függően változó: a különböző márkák teljesen más arányokkal és fazonokkal dolgoznak, egyvalami viszont mindegyikben közös: a  menyasszony különlegesnek érezze magát.

 

Nem könnyű a választás, ezért itt van néhány jó tanács, ami segíthet a tökéletes ruha kiválasztásában.

 

Mennyi a büdzsé?
Nem árt előre tudni, pontosan mennyi pénzzel kalkulálhatsz, ahogyan azt sem, tengerparti, városi, vagy vidéki esküvőt szeretnétek. Éppen ezért a két legfontosabb szempont, amit jó előre érdemes meghatározni, mielőtt elveszel a szalonokban, hogy pontosan mennyit költhetsz és, hogy hol lesz az esküvő?

 

Nézz utána az a alapinfóknak!

Például, hogy milyen esküvői-ruha fazonok vannak, milyen anyag, sziluett, és dekoltázsok közül választhatsz. Sokkal könnyebb úgy nekikezdeni mindennek, ha van már valamilyen halvány elképzelésed a dolgokról, nem pedig vakon belevágni, mint sokan teszik.

 

lori es peti balatoni eskuvoAz alkatodhoz illően válassz sziluettet!

Ehhez persze először is tisztában kell lenned az olyan alapvető alakformákkal, mint a homokóra, a körte, az alma, a magas vékony, illetve az alacsony és a teltkarcsú. A homokóra-típushoz jól illik például a sellő fazon és hangsúlyos A-vonalú szoknya, míg a magas, vékony nőkön a báliruha-fazon, az egyenes szabás és a császári-fazon mutat jól. A teltkarcsú hölgyeknek pedig érdemes derékban húzott, a dekoltázst ízlésesen kiemelő, A-vonalú szoknyás, báliruha fazonnal próbálkozni.

 

Nem mindegy, milyen a dekoltázs

Merthogy ennyiféle van

 • Szív alakú dekoltázs - a váll közepéből indul és a felső része szív alakú
 • Jewel dekoltázs - magasan följön a nyakra 
 • Csónaknyak dekoltázs - emelt, de hosszú, egyik váll csúcsától a másikig ér
 • Scoop dekoltázs - kicsi, kerek 
 • Négyzetes dekoltázs - nevéből adandóan négyzet alakú, főként kismellű nőknek ajánlják
 • Bertha dekoltázs - a dekoltázs vonalán csipke vagy más anyag vonul végig
 • Garbós - szintén a nevéből eredően magasított nyakú, tehát garbós fazon
 • Fichu dekoltázs - hasonló a vállon áthajtott kendő-verzióhoz
 • Portré dekoltázs - hosszú és mély, egyik válltól a másikig, nem véletlen, hogy ez az egyik legkeresettebb fazon
 • Queen Anne dekoltázs - magasabb a nyak hátsó részén, a mellnél elől pedig nyitott
 • Sabrina dekoltázs - kb. 2 cm-rel a váll alatt induló, egyenes fazon

A lényeg, hogy olyat válassz, amiben tényleg igazán jól érzed magad és nem feszengsz.

 

Legyél képben az anyagokkal!

Már csak azért is, mert a választásban nagy szerepe lehet az évszaknak és a ceremónia típusának is.Egy hagyományos vidéki esküvőhöz például kevésbé passzol a csipke, mint egy exkluzív helyszínhez.

 

Találd ki a színt!
Nem csak egyetlen fehér szín létezik: a hófehér, a gyémánt, a selyem, a pezsgő, illetve az elefántcsont színek mind mind külön árnyalatok, melyek teljesen másképp festenek egy napbarnított, vagy éppen világosabb bőrszínen. Ne azt a színt válaszd, ami a legtrendibb, hanem ami a legjobban áll.

Milyen hosszú legyen az uszály?

Természetesen az uszályból is legalább háromféle típus létezik

 • a kápolna hosszúságú uszály (ez a rövid),
 • a fél katedrális hosszúságú uszály (vagyis a közepes), illetve
 • a katedrális hosszúságú (ami nagyon hosszú).

és akkor még mindig csak alaptípusokról beszéltünk, hiszen harminctól a háromszáz centisig bőven válogathattok. Egy a lényeg: ne ess túlzásba, az uszály ugyanis jó, ha a ruha fazonjához passzol.

 

Válaszd ki a tökéletes fátylat!

Amihez rögtön négy szempontot kell figyelembe venned: a magasságot, a ruha hosszát és díszítését, illetve a fátyol helyét. Alapvetően ötféle fátyoltípus létezik:

 • a pironkodó fátyol, mely vállig ér és általában csak az arcot takarja el – érdekesség, hogy nem csak hagyományos esküvői ruhákhoz viselik –,
 • az ujjakig érő fátyol, ami az ujjak végéig ér és általában hagyományos esküvőkön hordják, és a könyékig érő, ami értelemszerűen könyékig ér és általában uszály nélküli ruhához választják.
 • a katedrális fátyol, ami legalább 15 centivel meghaladja a ruha hosszát, és
 • a kápolna típusú, ami alsó hangon 270 centi hosszú és legtöbbször hosszú ujjú ruhával kombinálják.

Az sem mindegy, hogy milyen anyagot választasz fátyolként, pláne, ha maga a ruha is hangsúlyos. Ne feledd, ami elméletben működik, gyakorlatban közel sem biztos, hogy passzol.

Forrás: divany.hu

Fotó: Varga Benedek

Bővebben...

Na, ez tényleg elég extrém esküvői fotózás lett

Persze, hogy az egyik leglényegesebb kérdés az esküvő megszervezésénél, hogy a lehető legjobb fotós kattogtasson végig és lehetőleg a legkevésbé sablonos album legyen a végeredmény. A kínai Cm Leung a világ egyik legjobban foglalkoztatott és legőrültebb esküvői fotósa, aki főként az extrém képeinek köszönhetően futott be igazán. Legutóbb viszont kicsit túllőtt a célon és nem sok kellett ahhoz, hogy esküvő helyett egészen más szertartást szervezzenek.

 

Leung éppen Izlandon fotózott egy fiatal távol-keleti menyasszonyt, amikor feltűnt egy helyi mentőhelikopter, mert épp arra volt dolga. Ki ne hagyna ki fotósként egy ilyen lehetőséget? Cm Leung azért, hogy igazán különleges képet készíthessen, a gép felé terelte a lányt. A baj csak az volt, hogy a pilótát pont nem érdekelte, hogy alatta valaki az év felvételét akarja elkészíteni és túl alacsonyan repült el a menyasszonyi ruhában pózoló nő felett, akinek majdnem a fejébe került az extrém fotózás. Végül csak annyi történt, hogy a fátyla lerepült, a haja tönkrement és mivel elvesztette az egyensúlyát elesett.

 

A fotó, annak ellenére, hogy sokkal kevésbé mutatja veszélyesnek a helyzetet, mint az valójában volt, elég jól sikerült. Mi elhisszük, hogy a manőver nem volt megrendezve, és ha kedvet kaptatok hasonló élményekhez erre nézelődjetek!

Forrás: Velvet/Bored Panda

Bővebben...

Ezt a lánykérést nehéz lesz felülmúlni

Ha azt hittétek Chandler magyar lánykérését nem lehet überelni, itt az újabb bizonyíték arra, hogy talán mégis.

Bár nyilvánvaló, hogy egy esküvőnek kizárólag a menyasszonyról kell szólni, egy magyar lány barátnője kedvéért pár percre mégis háttérbe vonult a saját esküvőjén idén júliusban. Amikor ugyanis a csokor dobásra került a sor, a menyasszony ahelyett, hogy a tömegbe dobta volna a virágot, barátnője kezébe adta az esküvői csokrot. Ekkor lépett elő a lány barátja, aki térden állva feltette a nagy kérdést. Az első sokk után, a válasz természetesen igen volt. :)

Az egészen hihetetlen lánykérésről a Velvet Randiblogján videót is találtok.

Érdemes megnézni, garantált a libabőr!

Forrás: Velvet

Bővebben...

Íme a legnépszerűbb esküvői nyitótánc slágerek

Nem mondunk túl sok újat azzal, ha azt állítjuk, hogy nyitótánc nélkül ma már egy esküvő snassz. Ha még gondban lennétek a performansz aláfestő zenéje terén, akkor van egy jó hírünk! A Spotify összeszedte azt az 50 dalt, amit a legtöbbször válogatnak be a felhasználók az esküvői nyitótánc című lejátszási listákba.

Természetesen az első helyen hogy Ed Sheeran Thinking Out Loud-ja áll. A bátrabbak betanulhatják ugyanazt a koreográfiát is, ami a klipben szerepel, amihez itt egy kis segítség is.

 

A második helyet  Etta James 1961-ben megjelent At Last című felvétele kaparintotta. Örök klasszikusnak tartják, számos film és hirdetés zenei anyagaként felhasználták már.

Harmadik Ray LaMontagne You Are The Best Thing című dala, ami szintén nem egy mai darab, 2008-as.

A negyedik legnépszerűbb aláfestő zene John Legend All of Me című dala, amit az énekes felesége (akkoriban még csak menyasszonya) ihletett, a modell Chrissy Teigen.

 

Christina Perri A Thousand Years című száma nem csak a rádióból lehet ismerős, hanem az Alkonyatból is. A lista ötödik helyén szerepel.

 

Ha még mindig bizonytalanok vagytok, itt a teljes lista. Hajrá! :)

Forrás: Velvet

Bővebben...

Ezt az 5 hibát, ha lehet, ne az esküvőn kövesd el!

Persze, hogy a nagy napon kell a legtökéletesebben kinéznünk, hiszen jó eséllyel ezen a napon készül rólunk a legtöbb (előnyös) fotó, ezért sem mindegy hogy festünk azon a bizonyos napon. A huffingtonpost.com szerkesztői sminkmesterek tanácsai alpján szedtek össze néhány jótanácsot, amit a siker édekében tényleg érdemes megfogadni.

 

Ne kísérletezz!

Lehetőleg ne az esküvőd napján akard kipróbálni, hogy jól áll-e a piros rúzs vagy a dívásan füstös szem! A szakemberek is azt tabácsolják,hogy inkább válassz olyan sminket, amiben jól érzed magad és persze, ami jól is áll. Tudjuk, hogy nagy a nyomás, de azért jó lenne, ha 5 év múlva is felismernéd magad a fotókon. Éppen ezért semmiképpen

Ne hagyd ki a sminkpróbát!

Bár ez valóban extra költséggel jár, de megéri! „Az esküvő előtt legalább három hónappal iktassunk be egy sminktesztet. Ha nem elégedett az első sminkkel, még mindig van ideje másik lehetőség után nézni" – mondja Amanda Gabbard, a Guerlain sminkmestere.
Ha szűkösebb a keret, keress fel olyan eseményeket, bevásárlóközpontokat, butikokat, ahol ingyen átalakatínak és ellátnak jótanáccsal.

A szemöldöködet viszont hagyd békén!

Már csak azért is, mert a szemöldök a szemed kerete, és ha ész nélkül esel neki, az egész arcod kinézetét változtathatod meg. Kövesd szemöldöke természetes formáját, aminek színe lehetőleg egyezzen a hajszíne árnyalatával és lehetőleg ne az esküvőd előtt egy héttel változtass a formáján!

Felejtsd el a drámai szemeket!

A szempillaspirál kivételével az összes fekete színű sminktermék tiltólistás az esküvő napján. Ha nem szeretnél a fotókon úgy mutatni, mintha árnyék lenne a szemed körül, a fekete helyett válassz lágyabb, finomabb árnyalatot. Lehetőleg olyat, ami kiemeli a szemünk színét. Bronzot például a zöld szemhez, mokkát pedig a mogyoróbarna szeműeknek. A sötétkék és a sötétbarna inkább a kék szeműeknek passzol, a lila és a szürke pedig inkább a barna szeműeknek.

Ne használj rúzst, de szájfényt se!

Ezek a termékek ugyanis foltot hagynak, így csakis a tartós opció jöhet szóba.

„A szájfény szupergyorsan lekopik, gyakorlatilag már a szertartás utáni csóknál vége van. Továbbá ha az ajkaink túl fényesek, akkor az a nagyobb felbontású képeken nem mutat jól. A másik ok, ami miatt érdemes lemondani a rúzsról, az a fátyol. Ugyanis szinte elkerülhetetlen, hogy ne kenődjön rá a rúzsunk fele. Ugyanez vonatkozik a hosszú hajra is, ha a menyasszony kiengedve szeretné viselni a haját az esküvője napján, akkor a haja garantált, hogy szájfény miatt az ajkára ragad” – sorolja az érveit a Makeup Artistry sminkese, Liz Fuller.

Csínján az arpirosítóval és a csillámporral!

A legtöbb menyasszony bizony hajlamos túlzásba vinni és több réteg arcpirosítot magára kenni. Nem is csak a mennyiséggel, hanem sokszor a pirosító felvitelével is akadnak bajok.„Sokan tévesen hiszik azt, hogy a pirosítót átlósan kell felvinni az arccsont alá, ahogy azt a hetvenes években tettük. Inkább egy bronzosítóval keverjük be a pirosítót vagy a természes arcpírt” – tanácsolja a szakember.

A csillámporhoz se ragaszkodj túlságosan, mert szerencsétlenül veri vissza a fényt a kamera felé, ami miatt gyakran fehér foltosnak vagy – ami rosszabb – zsírosnak tűnik a bőrünk a képeken. Rossz hír, hogy ezek a foltok az utómunkák után sem lesznek jobbak, sőt!

A sminkkatasztrófák persze egy profi szakemberrel könnyedén elkerülhetők, szóval a legbiztosabb, ha a nagy napon inkább egy sminkes is készenlétben áll. ;)

forrás: divany.hu

Bővebben...

Ez a lánykérés tuti, hogy benne van a top10-ben

Mivel a Tópart Hotel Wedding csapatában is akadnak jócskán Jóbarátok- rajongók, nem csoda, hogy eléggé szeretjük azt a lánykérős videót, amiért nem is olyan régen teljesen megőrült az internet. A kisfilm főszereplője Sziszi és Bence, akik közül természetesen a srácnak kellett kitalálnia és leszerveznie mindent, ami egy igazán emlékezetes eljegyzéshez kell.

 

Szisziről azt kell tudni, hogy ő is eléggé odavan a sorozatért és esténként, elalvás előtt (és/vagy közben) mindig megnéz egy részt. Amikor közeledett az az epizód, amelyikben Chandler megkéri Monica kezét, Bence megkereste Sinkovits Vitay Andárst, azaz Chandler magyar hangját, hogy mondja fel újra a kulcsjelenetet. Reméljük már van pár tippetek, miért kellett újraszinkonizálni a lánykérést. Ha nincs, akkor nyugodtan kattintsatok a play gomra! ;)

Bővebben...

Végre a menyasszonyok is nyugodtan vécézhetnek a nagy napon

Zseniális találmányra bukkantunk a Huffington Poston. Bridal Buddy a neve, átszámítva nagyjából 16 ezer forintba kerül és megodlja a menyasszonyok egyik legnagyobb félelmét: hogyan préseljék be magukat a mosdóba a csilliárdokért kikölcsönzött, habos-babos ruhába és végezzék el a dolgukat. Eddig nem nagyon foglalkozott azzal senki, hogy a mutatványhoz kisebb kisegítő személyzet szükséges, Heather Stenlake viszont meglátta a piaci rést és kitalálta a Bridal Buddy-t. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy amikor Stenalake még esküvőiruha-szalonban dolgozott, a próbák alatt a menyasszonyok mind ugyanazt kérdezték:

 

na és hogyan kell ebben vécére menni?

 

A szerkezet pontos használatáról egy kis videó is készült, de a lényeg, hogy a Bridal Buddy-t úgy képzelje el, mint egy alsószoknyát, amit a szükség idején felhajt, belecsomagolja a ruháját, kidugja a kezét és nyugodtan használja a mosdót. Ha még mindig nem világos, a videóból tényleg minden kiderül!

 

Forrás: divany.hu

Bővebben...

Nézzétek meg, mennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben!

Nézzétek meg, mennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben!


Na és milyen a gyűrű? A hol és hogyan mellett, a lánykérések utáni élménybeszámoló fő kérdésköre természetesen az apró, de annál fontosabb kis ékszer története.


A mode.com egy három perces videóban szedte össze az elmúlt száz év eljegyzési gyűrű divatját. Amíg például az ötvenes években még trendinek számított a csillogó drágakő és az arany, a hatvanas években már sokkal kevesebb a giccs. A visszafogottság nem tartott sokáig, a hetvenes évekre megint visszatért a csillogás, ami a 90-es évekre odáig fajult, hogy már a gyűrű oldalait is drágakövekkel tették ki, de a 2000-es évekre lett csak igazán divat a hercegnős rongyrázás. Ma egyébként főleg az 1910-es évekre jellemző klasszikus szín-és formavilágért vannak oda.

 

De nem szaporítjuk a szót, a videóból valószínűleg nektek is egyértelmű lesz, hogy melyik évtizedben kellett volna férjhez mennetek. :)

forrás: divany.hu

Bővebben...Tópart Hotel Balatonvilágos

8171 Balatonvilágos, Zrínyi utca 1.

Tel: +88 446 479

Mobil: +36 20 953 4536


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lépj velünk kapcsolatba!